StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul resurselor umane

Recrutarea in functie de post

Recrutarea in functie de post


Daca se dovedeste recrutarea managerilor sau a personalului de se poate lua in considerare folosirea unei agentii de consultanta in vederea recrutarii. Astfel, consultantul va discuta organizatiei descrierea postului si specificarea persoanei recomandand ce m 434d31e etoda de cautare va fi folosita pentru gasirea persoanei potrivite descrierii.

Aceasta metoda poate include anunturi in publicatii locale sau nationale de specialitate. Persoanele interesate vor primii din partea agentiei detalii despre post si formulare de inscriere. Acum se realizeaza o prima filtrare a candidatilor oferindu-se organizatiei o lista de potentiali candidati.

Pentru trierea candidatilor, agentia ii cheama la interviuri, le testeaza aptitudinile, verifica recomandarile. De aici este de competenta organizatiei sa-si aleaga candidatul dorit, folosind la randul ei interviuri, teste sau alte metode de selectie.

In cazul recrutarii unui asistent de birou "part - time" se poate apela de asemenea la ajutorul unei agentii specializate in recrutarea secretarelor si personalului pentru birou. Se poate ca si ajutorul biroului local de plasament sau se poate da un anunt in ziarul local. Fiecare dintre aceste metode are avantajul sau:

Agentia va discuta cu angajatorul despre descrierea postului si despre specificarea persoanei, precum a se pune de acord. Aceasta va verifica in baza de date, pentru a vedea daca exista cineva care sa se potriveasca profilului cerut de angajator. Decizia finala apartine angajatorului. Daca nu exista persoane compatibile profilului cerut de angajator, se vor pune anunturi in ziareIn final candidatii obtinuti vor fi testati de catre agentie iar cei potriviti, vor fi propusi angajatorului pentru selectia finala.

Biroul local de plasament isi ofera serviciile gratuit, sau acestea sunt destul de slabe. Birourile de plasament vor centraliza datele dar nu vor filtra si testa angajatii si nu vor da sugestii privitor la eventualele modalitati de publicare a anunturilor.

In aceste conditii angajatorul va trebui sa selecteze si sa testeze angajatii, ceea ce ia mult.

Publicarea anunturilor in ziare este cea mai folosita metoda astfel se impune o strategie de formulare a  anunturilor(.)

Recrutarea absolventilor pentru un program de "traning" managerial implica multa munca. Acesta este considerata o investitie care va trebui sa de-a rezultate pe termen lung, fiind o sursa de inlocuire a actualilor manageri.

In aceste conditii recrutarea trebuie sa se concentreze asupra persoanelor cu potential nu a celor ce detin cunostinte.

Abilitatea de a lucra in echipa , motivatia deschiderea spre schimbare pot fi descoperite mai bine in cadrul unui interviu sau teste dar cu cheltuieli mari.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact