StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » tehnici de negociere
Trimite articolul prin email Obiectivele negocierilor comerciale internationale : Tehnici de negociere Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Obiectivele negocierilor comerciale internationaleOBIECTIVELE NEGOCIERILOR COMERCIALE INTERNATIONALE


Obiectivele negocierilor comerciale internationale pot fi structurate in doua mari categorii :

• Obiective comune oricarui fel de negociere;

• Obiective speciale

Dintre acestea, cele esentiale sunt urmatoarele: 434i88e


Obiective comune


A. Schimbul de utilitati suplimentare interne cu utilitati complementare externe

Acest obiectiv, care sta la baza ratiunii comertului exterior, consta in exportul de bunuri si servicii care prisosesc necesarului pietei interne si importul de bunuri si servicii deficitare pe piata autohtona.


B.Urmarirea obtinerii beneficiului maxim

Obtinerea profitului maxim este o preocupare fireasca in orice activitate eco­nomica guvernata de legea rationalismului economic.

Principiul avantajului reciproc nu este alterat in cazul in care, intr-o afacere, o parte castiga mai mult si alta mai putin, deoarece, in principal, este important ca fiecare sa realizeze un castig din tranzactia incheiata.

Marimea beneficiului obtinut este direct proportionala cu nivelul de pregatire al negociatorului, exceptie facand numai imprejurarile conjuncturale aleatorii.


Obiective speciale (la nivel de economie nationala)


A. Acoperirea capacitatilor de productie ale industriei nationale cu materii prime si materiale deficitare pe plan local

Este un obiectiv major in orice economie nationala. Statul trebuie:
Sa sprijine importurile cu materii prime si materiale deficitare prin inlesniri de politica comerciala (reduceri sau scutiri de taxe vamale, eliminarea restrictiilor cantitative, reduceri de impozite, etc.);

Sa sprijine si sa incurajeze participarile la investitii in tarile detinatoare de importante resurse de materii prime (prin acordarea de credite ieftine, reduceri sau scutiri de impozite, etc.) in vederea cresterii importurilor de produse realizate in investitiile restctive.


B. Acoperirea capacitatilor industriale nationale cu comenzi externe

Acoperirea capacitatilor industriale nationale cu comenzi externe face parte din obiectivul major al politicii comerciale externe de promovare a exportului de produse cu valorificare superioara.

Statul este interesat ca industria sa functioneze la nivelul capacitatilor proiecta­te, indiferent daca se gaseste, partial sau total, in proprietatea sa sau in proprie­tate particulara deoarece insuficienta comenzilor creeaza somaj, micsorarea produsului social si venitului national.
C. Sprijinirea produselor de investitii de insemnatate nationala


Investitiile in orice economie nationala se manifesta ca un proces fara intrerupere, care consta in reprofilari, reutilizari, crearea de noi unitati de productie, participarea la investitii internationale pe calea exportului de capital.

Pe calea importului de capital se pot aduce in economia nationala, tehnici si tehnologii moderne, masini si utilaje de mare randament.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact