StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Experienta este BAZA INOVATIEI
MARKETING

Marketingul reprezinta "stiinta si arta de a convinge clientii sa cumpere" Philip Kotler definea marketingul ca "un proces social si managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obtin ceea ce le este necesar si doresc prin crearea, oferirea si schimbul de produse si servicii avand o anumita valoare". Simplist, marketingul reprezinta "arta si stiinta de a vinde".

StiuCum Home » marketing » principiile marketingului » Piata marfurilor de larg consum
Trimite articolul prin email Decizia consumatorului : Piata marfurilor de larg consum Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Decizia consumatoruluiAlegerea pe care o face consumatorul rezulta din interactiunea complexa a factorilor culturali, sociali, personali si psihologici. Desi multi dintre acesti factori nu pot fi influentati de operatorul de marketing, ei pot fi utili in identificarea cumparatorilor interesati, in proiectarea produselor, precum si la mai buna satisfacere a neilor clientilor.
Operatorii de marketing trebuie sa fie extrem de atenti cand analizeaza comportamentul consumatorului. Consumatorii adesea resping ceea ce pare sa fie, la un moment dat, o oferta avantajoasa. Polaroid a descoperit acest lucru cand a pierdut milioane de dolari cu sistemul de proiectie cinematografica la domiciliu, Ford cu modelul Edsel, RCA cu marca Selecta-Vision, Philips cu videoplayerul Laser Vision, Sony cu benzile DAT si Bristol cu trioul de avioane Brabazon, Britannia si Concorde. Pana acum am analizat factorii culturali, sociali, personali si psihologici care actioneaza asupra cumparatorilor. De acum inainte m vedea modul in care consumatorii iau deciziile de cumparare. in primul rand, se r analiza tipurile de decizii pe care cumparatorii trebuie sa le adopte, apoi principalele etape ale procesului decizional, iar la final modul in care consumatorii afla de existenta noilor produse si decid sa le achizitioneze.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact