StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Arta de a stapani AFACERILE!
CONTABILITATE

Contabilitatea este stiinta si arta stapanirii afacerilor, in care scop se ocupa cu "masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea și controlul activelor, datoriilor și capitalurilor proprii, precum și a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor fizice si juridice", in care scop "trebuie ss asigure inregistrarea cronologica și sistematica, prelucrarea, publicarea și pastrarea informațiilor cu privire la poziția financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atâst pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti și potentiali, creditorii financiari și comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori"

StiuCum Home » CONTABILITATE » contabilitatea institutiilor publice
Trimite articolul prin email Contabilitatea viramentelor interne : Contabilitatea institutiilor publice Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Contabilitatea viramentelor interneContabilitatea viramentelor interne


Operatiunile de transferuri de disponibilitati banesti intre conturile de la trezoreria statului si casieria institutiei publice se inregistreaza cu ajutorul contului 581 „Viramente interne”, cont de activ. In debitul contului se inregistreaza sumele virate dintr-un cont de trezorerie 525i87f in alt cont de trezorerie 525i87f , iar in credit sumele intrate intr-un cont de trezorerie 525i87f din alt cont de trezorerie 525i87f . Contul nu prezinta sold.

Efectuarea operatiunilor de transferuri in mod distinct se concretizeaza in doua formule contabile prin intermediul conturilor 512 „Conturi la banci”; 513 „Disponibil din imprumuturi externe contractate sau garantate”; 515 „Disponibil din fonduri externe nerambursabile”; 516 „Disponibil din imprumuturi contractate sau garantate de autoritatile administratiei publice locale”; 531 „Casa”; 541 „Acreditive”; 542 „Avansuri de trezorerie”; 550 „Disponibil din fonduri cu destinatie speciala”; 551 „Disponibil din alocatii bugetare cu destinatie speciala”; 560 „Disponibil al institutiei publice finantate din venituri proprii”; 770 „Finantare de la buget”.

Exemple

1. Se ridica numerar din contul de disponibil al institutiilor publice finantate din venituri proprii in suma de 3000 lei.

- inregistrarea numerarului din contul de disponibil pe baza extrasului de cont:


„Casa in lei”„Viramente interne”


- iesirea numerarului din contul de disponibil pe baza extrasului de cont:


„Viramente interne”


„Disponibil al institutiilor publice finantate din venituri proprii”2. Se depun sumele incasate in numerar reprezentand venituri ale bugetului de stat in contul de disponibil in suma de 7000 lei.

- inregistrarea iesirii numerarului din casierie:


„Viramente interne”„Casa in lei”


- inregistrarea intrarii sumelor in contul de disponibil:


„Disponibil al bugetului de stat la trezoreria statului”„Viramente interne”

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact