StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept comercial

Incetarea calitatii de comerciant

Incetarea calitatii de comerciant.


Momentul dobandirii si pierderii sau incetarii calitatii de comerciant, prezinta interes practic cu deosebire in procesul solutionarii unor litigii de natura come 121h75b rciala sau in care apar implicati comerciantii.

Dupa cum am vazut dobandirea calitatii de comerciant, atat pentru persoana fizica cat si pentru persoana juridica, are loc in momentul inmatricularii in Registrul comertului. Incetarea acestei calitati intervine insa in mod diferit pentru cele doua categorii de subiecte de drept.

In ceea ce priveste incetarea calitatii de comerciant pentru persoana fizica aceasta poate avea loc:

atunci cand nu mai subzista vreuna din conditiile cerute de lege pentru dobandirea acestei calitati in sensul ca aceasta nu mai savarseste faptele de comert ca o profesie obisnuita.prin moartea fizica a persoanei sau prin declararea judecatoreasca a mortii in cazul in care nu exista prevazuta clauza de continuare a activitatii cu mostenitorii.

In cazul persoanei juridice, pentru societatea comerciala, incetarea activitatii comerciale are loc in momentul pierderii personalitatii juridice intrucat calitatea de comerciant este conditionata de acest statut.

Personalitatea juridica si odata cu ea si calitatea de comerciant inceteaza, in cazul unei societati comerciale, dupa efectuarea ultimei operatiuni de lichidareurmata de radierea din Registrul comertului, scoaterea din evidenta administratiei financiare si publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact