StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept comercial

Incompatibilitati speciale si incapacitati

Incompatibilitati speciale si incapacitati


Codul comercial roman prevede in art. 8-14, anumite restrictii pentru diferite categorii de persoane fizice si juridice de a practica comertul. 313j91d

Astfel potrivit art. 8, Cod comercial statul, judetul, comuna nu pot avea calitatea de comerciant datorita conditiilor specifice si a calitatilor juridice speciale de organe reprezentative ale statului, centrale sau locale.

Potrivit art. 10 Cod comercial, minorii sau interzisii judecatoresti nu pot avea calitatea de comerciant, indiferent daca se afla sub interdictie legala sau judecatoreasca.Desi Codul comercial roman nu interzicea ca profesiunea de comerciant sa fie exercitata concomitent cu alte profesii, legislatia de data recenta si practica judiciara au instituit o serie de incompatibilitati privind anumite categorii de profesii care nu pot fi exercitate in paralel cu profesiunea de comerciant. Nominalizam, in acest sens, cu titlu exemplificativ profesia de functionar public, magistrat, avocat, procuror etc.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact