StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept comercial

Actele juridice mixte

Actele juridice mixte


De regula, actele juridice care se desfasoara in spatiul comercial reprezinta pentru participantii la savarsirea a 212g61c cestora fapte de comert. Este posibil ca pentru ambele parti actul incheiat la care participa sa aiba semnificatia unui fapt obiectiv de comert, sau, dimpotriva pentru una dintre parti sa reprezinte fapt obiectiv de comert in timp ce pentru cealalta parte sa reprezinte fapt subiectiv de comert. In aceasta situatie suntem in prezenta unui fapt juridic mixt.

Exista insa si posibilitatea ca pentru una din partile participante actul juridic incheiat sa nu aiba caracter comercial. In aceasta situatie actul juridic constituie fapt de comert numai pentru una dintre parti, caz in care spunem ca actul juridic este unilateral. Explicatia reglementarii unitare a unui astfel de raport juridic consta in imposibilitatea juridica si practica de a supune concomitent acelasi raport juridic la doua regimuri juridice diferite.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact