StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul pietelor financiare
Trimite articolul prin email Trasaturile caracteristice ale titlurilor comerciale de valoare : Dreptul pietelor financiare Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Trasaturile caracteristice ale titlurilor comerciale de valoareTRASATURILE CARACTERISTICE ALE TITLURILOR COMERCIALE DE VALOARE. FUNCTIONALITATEA LOR JURIDICA.Titlurile comerciale de valoare au un caracter formal, ceea ce presupune ca insasi forma lor este o conditie de validitate.


La constituire poate fi ratata valoarea lor juridica daca nu se observa si nu se u 323f57d rmeaza riguros regulile de formare, de editare.

Absenta unor mentiuni le invalideaza, le ia valoarea juridica.


A doua trasatura a titlurilor comerciale de valoare este caracterul constitutiv. Valoarea lor apare prin insasi emiterea lor.


Chiar daca ele reprezinta o consecinta a unui raport juridic ori sunt inspirate, reclamate de acestea, totusi ele sunt independente de acele raporturi juridice (de ex. o cambie). Valoarea lor nu este dependenta si nu este data de acel raport juridic.


Titlul este redactat, alcatuit de emitent si de regula nu este standardizat, nu are un regim special. Formularele care exista in circulatie sunt editate pentru a servi piata, dar nimic nu se opune ca ele sa fie editate de cel care-l emite, il trage.


O alta trasatura a titlurilor comerciale de valoare este literalitatea sau caracterul literal.


Aceasta trasatura presupune ca ele nu pot exprima si nu pot primi valoare decat potrivit a ceea ce rezulta din mentiunile pe care le cuprind.
O conventie facuta peste titlu (care vrea sa adauge, sa contrazica ori sa revoce titlul), nu are nici o valoare juridica si nu-l afecteaza pe acesta.


Este permisa, insa, alonja. Daca de fac mai multe giruri, de exemplu, se procedeaza la redactarea unei alonje, a unei prelungiri a textului pe o hartie separata.


Titlurile comerciale de valoare confera un drept autonom, pentru ca desi provin dintr-un raport juridic, asa - zis "raport fundamental", nu sunt conditionate de exprimarea acestora in cuprinsul lor iar cel care le dobandeste, obtine un drept originar.


Aceasta este cea mai mare si interesanta virtute a titlurilor comerciale de valoare.


Deci, titlul isi reinnoieste, isi reconfirma valoarea, se renoveaza cu fiecare transmitere. Dobanditorul are sa se preocupe numai de regularitatea operatiunii de dobandire. Orice viciu care a aparut anterior, nu afecteaza valoarea juridica a titlului (de exemplu, in ipoteza unui titlu tras sub amenintare, orice alt dobanditor, cu exceptia celui care l-a dobandit in felul acesta, va prelua un titlu curat, valid, tragatorul neputandu-i opune o asemenea situatie).

Aceasta trasatura a titlurilor comerciale de valoare este data de regula "independentei semnaturilor si inopozabilitatii exceptiilor" (dobanditorul, detentorul nu suporta defectiunile titlului intervenite pana la el).Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact