StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » management general

Consideratii privind decizia managerialaCONSIDERATII PRIVIND DECIZIA MANAGERIALA

Aspecte generale


Prin intermediul deciziei manageriale se obtine solutionarea problematicii generale scop-mijloace asigurandu-se modalit 717d37h atile de interactiune  concreta dintre componentele sistemului institutiei sau firmei, corespunzator cerintelor procesului managerial, in orice context al mediului local si global.


Decizia constituie punctul central al procesului de management deoarece se regaseste in toate functiile si functiunile sistemului institutiei/firmei. In general, decizia reprezinta o alegere dintre mai multe variante de actiune, a aceleia care este cea mai avantajoasa pentru realizarea unor obiective.


Conceptul de decizie manageriala


Notiunea de decizie are, in cel mai larg sens, semnificatia alegerii de catre o persoana a modalitatilor proprii de actiune directa privind rezolvarea concreta a unei probleme curente in scopul atingerii unui obiectiv individual.
Elemente definitorii ale deciziei manageriale: decidentul, multimea variantelor decizionale, multimea criteriilor decizionale, multimea factorilor de influenta, multimea consecintelor si obiectivele decizionale.


Decizia manageriala este rezultatul alegerii de catre decident a unei variante de actiune, din mai multe posibile, in vederea realizarii obiectivelor institutiei/firmei prin intermediul si cu participarea activa a uneia sau mai multor persoane din cadrul organizatiei .


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact