StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul calitatii

Organizatia internationala de standardizareOrganizatia Internationala de Standardizare

Organizatia Internationala de Standardizare (ISO) este o federatie mondiala care cuprinde organismele mondiale de standardizare (organisme membre ISO).

Activitatea de elaborare a standardelor internation 555h73f ale se desfasoara, in mod normal, in cadrul comitetelor tehnice ISO. Fiecare organism membru interesat intr-un subiect pentru care a fost infiintat un comitet tehnic are dreptul sa fie reprezentat in acel comitet.

Organizatiile internationale, guvernamentale si neguvernamentale, in legatura cu ISO, iau deasemenea parte la activitatea de elaborare a standardelor internation 555h73f ale.

ISO colaboreaza indeaproape cu Comisia Internationala pentru Electrotehnice (IEC) in toate problemele legate de standardizarea in domeniul electrotehnicii.

Organizatia Internationala de Standartizare a elaborat modelele pentru sistemele calitatii in seria de standarde ISO 9000 precum si pentru alte tipuri de sisteme ca de exemplu: siguranta alimentului (ISO 22000), managementul mediului (ISO 14001), s.a.

Organizatia Internationala de Standardizare a dezvoltat seriiile de standarde de mai sus ca raspuns la provocarile globalizarii crescande a productiei si a  pietelor de desfacere a produselor. Luand ca exemplu activitatile de certificare, in continua crestere din Canada si Marea Britanie, membrii statelor Comunitatii Europene (CE), au adoptat conceptul de sisteme ale calitatii tendinte similare se dezvolta in SUA si Asia de sud-est.

Companii importante si guverne aloca in prezent resurse considerabile dezvoltarii infrastructurilor pentru a fi in conformitate cu aceste standarde, fapt ce constituie o necesitate, atat pentru furnizorii de produse / servicii, cat si pentru cei guvernamentali.Pentru industrii aflate in interiorul sau exteriorul CE, certificarea sistemelor calitatii, in conformitate cu standardele ISO constituie un pasaport pentru intrarea pe piata CE. Chiar si marile companii din SUA si Japonia sunt in cautare de certificari ale sistemelor calitatii in conformitate cu standardele elaborate de ISO.

Implemetarea unui sistem de managementul calitatii dupa seria de standarde ISO 9000 este un element esential al unui concept al calitatii si un pas important pentru asigurarea competitivitatii intreprinderii. Seria ISO 9000 a facut cariera internationala nu in ultimul rind datorita faptului ca da posibilitatea utilizatorului sa asigure transparenta competentelor si a interfetelor, sa documenteze procesele intr un mod corespunzator, pentru ca ISO 9000 incurejeaza rezolvarea independenta si creativa a problemelor, contribuind astfel la cresterea productivitatii.[1]
Wilhelm Brakhahn Ulrike Vogt, Iso 9001 pentru servicii, Editura Tehnica, Bucuresti, 1998, pag.140

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact