StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei

Cai de asimilare in fabricatie a noilor produseCai de asimilare in fabricatie a noilor produse


Asimilarea in fabricatie a noilor produse se poate realiza pe trei cai principale, si anume:

a)      dupa o conceptie proprie

b)      pe baza unei licente d 212h73c e fabricatie

c)      dupa un model de referinta

Asimilarea pe baza de conceptie proprie stimuleaza si valorifica capacitatea creativa a specialistilor din cadrul institutelor de proiectare, sau serviciului de proiectare din cadrul intreprinderii. Aceasta  cale constituie un mijloc important de diversificare si modernizare a nomenclatorului de produse, aceasta metoda permite valorificarea bazei materiale, duce la economisirea valutei utilizate pentru achizitionarea unor licente de la firmele straine. Asimilarea pe baza de conceptie proprie prezinta si o serie de limite: necesita o perioada lunga de proiectare, unele produse nou proiectate fiind necunoscute pe piata, necesita o activitate promotionala cu mari cheltuieli de reclama.

Asimilarea de noi produse dupa licenta de fabricatie consta in achizitionarea documentatiei tehnice de fabricatie de la diferite intreprinderi din alte tari, contra cost si fabricarea produselor in tara pe baza acesteia. Aceasta metoda pe langa o serie de avantaje date de faptul ca reduce timpul de asimilare in fabricatie, produsul asimilat pe baza licentei este cunoscut pe piata prin performantele obtinute anterior si se ofera posibilitatea unei vanzari rapide in cantitati mult mai mari, si o serie de dezavantaje: firma care vinde o licenta are deja pregatit un nou produs din aceeasi gama de produse care va fi lansat pe piata in perioada imediat urmatoare, achizitionarea licentei de fabricatie necesita fonduri valutare, nu se valorifica corespunzator capacitatea de proiectare a specialistilor din tara, inclusiv baza materiala existenta in acel domeniu.Asimilarea in fabricatie dupa un model de referinta are loc in cazuri mai rare. Modelul de referinta reprezinta numai un punct de plecare care presupune insa o proiectare proprie, cu toate avantajele si dezavantajele care decurg de aici. In aceste conditii organele de proiectare proprii trebuie sa asigure inlaturarea deficientelor existente la modelul de referinta asigurandu-se elaborarea unor proiecte cu caracteristici imbunatatite si superioare in comparatie cu cele ale modelului de la care s-a pornit proiectarea produselor.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact