StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei

Strategii in politica de produsStrategii in politica de produs


In domeniul politicii de produs orice intreprindere trebuie sa-si stabileasca o anumita atitudine, pe care trebuie sa o manifeste consecvent in scopul satisfacerii conditiilor eficiente in legatura 949g66j cu produsul.

Strategia trebuie sa fie subordonata strategiei de piata. Se pot adopta strategii alternative, ca de exemplu:

Strategia stabilitatii gamei de produse - intreprinderea urmareste sa-si consolideze pozitia pe piata prin produsele pe care le aduce, cu o ritmicitate ce reflecta cerintele pietei, astfel intreprinderea isi consolideaza gama sortimentala.

Strategia restrangerii gamei de produse - intreprinderea urmareste sa actioneze in directia simplificarii structurii sortimentale, isi concentreaza eforturile pe unul sau mai multe produse, ea va elimina liniile de fabricatie ale produselor cu uzura morala.

Strategia diversificarii gamei de produse - prin multiplicarea tipodimensiunilor produsului in cauza, a nuantelor coloristice, ambalajelor ; se poate realiza: pe verticala, prin cresterea in profunzime a gamei; pe orizontala, prin marirea numarului liniilor sortimentale; pe laterala, o dezvoltare a gamei produselor in directii conexe structurii de baza.Strategia diferentierii unui produs in cadrul gamei de fabricatie urmareste detasarea acestuia in cadrul unei structuri sortimentale date prin dobandirea de catre produsul respectiv a unor caracteristici intrinseci sau prin sporirea serviciilor ce insotesc produsul respectiv.

Strategia perfectionarii produselor urmareste imbunatatirea periodica a parametrilor calitativi ai produselor; prin aceasta strategie nu se urmareste castigarea de noi segmente de consumatori, ci pastrarea celor actuale.

Strategia innoirii gamei de produse, se recomanda a fi adoptata in faza de maturitate, inlocuind produsele "imbatranite" cu altele noi, superioare calitativ; urmareste sa preia consumatorii produsului eliminat de catre noul produs.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact