StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Sa facem proiecte sanatoase
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei
Trimite articolul prin email Conceptul de management al productiei : Managementul productiei Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conceptul de management al productieiConceptul de management al productiei


Orice disciplina se distinge nu numai printr-un obiect sau domeniu de studiu, ci si printr-un sistem concret de legi si metode proprii de cercetare. Aceste coordonate definitorii le 454c25e putem descifra insistand asupra conceptelor fundamentale, si asupra unei logici a problemei respective. Dupa cum spunea si Hegel: “gandirea este activa numai in momentul in care ea produce; ea exista numai in masura in care ea se poate descoperi pe ea insasi”.

Managementul este un termen imprumutat din limba engleza, desemnand comandamentul sau arta de a conduce o intreprindere. Managementul pune accent pe organizarea si gestiunea intreprinderii, regrupand in realitate ideea de conducere, de organizare si de gestiune intr-o formatie specifica ce trebuie sa domine conceptele si activitatile economice si sa asigure functionarea si dezvoltarea intreprinderii in conditiile obiectivelor stabilite.

Managementul productiei industriale, ca stiinta, studiaza metodele si tehnicile concrete de folosire rationala a diferitelor elemente ale procesului de productie, ca si caile si metodele de imbinare rationala a unitatilor de productie ale intreprinderii in vederea perfectionarii continue a activitatii acestuia.
Managementul modern presupune concentrarea actiunilor si cautarea consumului. Acest nou management este pe cale sa parcurga o noua faza a evolutiei sale, datorita aparitiei managementului post industrial. Managementul post industrial este legat de evolutia economica a ultimilor ani care cuprinde tertializarea activitatii, mondializarea economiei, motivatiei, permanente, mutatia serviciilor.

Noua logica a managementului bazata pe cuplul tehnologie inalta – servicii, o va lua inaintea cuplului productie – consum, de masa.

Rationalitatea si calculul isi vor pierde din importanta in raport cu mobilizarea resurselor umane.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact