StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei

Rolul design-ului in proiectarea produselorRolul design-ului in proiectarea produselor


Design-ul in proiectarea noilor produse sau in modernizarea acestora are o importanta deosebita.

Design-ul industrial reprezinta un mijloc valoros in crearea p 656i88g roduselor. Principalele functii ale design-ului industrial se refera la conceperea, proiectarea si introducerea in fabricatie a noilor produse, acordarea asistentei tehnice si optimizarea activitatilor legate de elaborarea formei corespunzatoare a produsului, pentru obtinerea rezultatelor de utilizare optime si a expresiei emotionale dorite, pe baza unor tehnologii de productie rationale.

Rolul unui bun design, in mod practic, este acela de a armoniza cerintele comerciale cu cele tehnice, de a optimiza relatia folosire - estetica , de a face produsul coerent cu piata si de a determina cel mai bun raport folosire - calitate - pret.

Designer-ul este persoana care se ocupa de design-ul unui produs, trebuie sa fie un cunoscator al disciplinelor artistic si tehnic, sa faca apel la ergonomie, la analiza valorii si la noile tehnologii.Pentru a se putea asigura succesul necesar noilor produse in lupta de concurenta, desing-ul trebuie sa defineasca formele si culorile cele mai potrivite in raport cu cerintele mediului inconjurator, contribuind efectiv impreuna cu celelalte compartimente functionale la diferentierea tehnica si comerciala a produsului fata de alte produse.

Design-ul industrial este astfel o expresie a unitatii tehnicii, stiintei si artei care oglindeste natura specifica a actului de creatie in industria moderna.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact