StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul resurselor umane
Trimite articolul prin email Structura planului de recrutare : Managementul resurselor umane Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Structura planului de recrutareStructura planului de recrutare


O politica de recrutare trebuie sa fie coerenta, echitabila si flexibila, fara improvizatii si fara adaptarea unor decizii de circumstanta luate de la o zi la alta.

Asa cum opineaza Mathis, 131h77b Nica, Rusu, 1997, p. 95 97),* procesul de recrutare are urmatoarele componente:

Culegerea informatiilor in cadrul careia se elaboreaza un plan de recrutare sub forma unui studiu privind obiectivele generale ale organizatiei. Aceasta culegere de informatii se poate verifica prin intermedierea managerilor, pentru s se cunoaste daca respectivele posturi vacante se vor ocupa prin promovarea interna sau recrutare.

Organizarea posturilor si a oamenilor trebuie cunoscuta atat organizarea aplicata ca punct de plecare cat si cea de perspectiva. Din compararea celor doua, se poate stabili concret necesarul de recrutat.

Plecarile este necesar sa se cunoasca evidenta plecarilor baza pe care se pot demara demersurile de recrutare pentru posturile vacante datorita demisiilor, pensionarilor, deceselor, etc.

Studiul posturilor se efectueaza pe baza analizei, descrierii si specificatiei postului, evidentiindu-se informatiile privind denumirea postului, obiectivele, sarcinile, responsabilitatile, mijloacele folosite.
Calculul nevoilor directe de recrutare se efectueaza prin simpla comparare a efectivului teoretic cu cel real, prin luarea in considerare a vitezei cu care se reinnoieste personalul. Greselile ce pot aparea in cadrul procesului de recrutare influenteaza negativ activitatea unei organizatii. Principalele cauze care pot duce la esecul recrutarii sunt urmatoarele:

Incompetenta sau lipsa de interes a celor ce efectueaza recrutarea

Subiectivismul in conceperea anuntului pentru ocuparea postului si in stabilirea surselor de recrutare

Enuntarea prea detaliata a cerintelor postului, care face mult mai dificila gasirea candidatilor

Recrutarea nu este conceputa ca o activitate de marketing

* Robert L. Mathis, Panaite C. Nica, Costache Rusu Managementul Resurselor Umane, Pag. 95-97, 1997Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact