StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Contestatia in anulare

CONTESTATIA IN ANULAREContestatia in anulare este o cale extraordinara de atac de retractare prin intermediul careia partile sau procurorul pot obtine desfiintarea unei hotarari judecatoresti i 131b17b n cazurile limitativ prevazute de lege .

Contestatia in anulare obisnuita reprezinta acea cale extraordinara de atac prin intermediul careia partile pot obtine retractarea unei hotarari judecatoresti irevocabile in cazurile prevazute de art. 317 C. proc. civ.

Contestatia in anulare obisnuita poate fi formulata numai impotriva hotararilor judecatoresti ramase irevocabile .

Contestatia in anulare speciala este o cale extraordinara de atac de retractare ce se poate exercita, in cazurile anume prevazute de art. 318 C. proc. civ. , numai impotriva deciziilor pronuntate de instantele de recurs .Calea procedurala a contestatiei in anulare speciala este pusa la dispozitia partilor care au participat la solutionarea recursului .

Obiectul contestatiei in anulare este format din doua categorii de hotarari . O prima categorie de hotarari

Vizeaza deciziile pronuntate de instantele de recurs .

A doua categorie de hotarari vizate in mod expres de art.318 alin. 2 C. proc. civ. este aceea a hotararilor pronuntate de judecatorii in ultima instanta .

Competenta de solutionare a contestatiei in anulare apartine †††††††† instantei a carei hotarare se ataca .
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact