StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Oferta de plata si consemnatiunea

OFERTA DE PLATA SI CONSEMNATIUNEA


Oferta reala de plata constituie un procedeu reglementat de lege pentru liberarea debitorului de obligatia sa, in ipoteza in care creditorul refuza primirea platii.

Oferta reala consta intr-o notificare scrisa, adresata de catre debitor creditorului, prin intermediul executorului judecatoresc, prin care creditorul este solicitat sa primeasca plata care i se ofera sau i se tine la dispozitie la domiciliul sau ori la locul convenit pentru executare.

Daca nici in urma ofertei reale creditorul nu primeste plata, debitorul se poate libera, consemnand la CECsau la o unitate specializata suma datorata (impreuna cu dobanzile calculate la zi), recipisa de consemnare urmand a fi depusa la executorul judecatoresc de pe langa instanta domiciliului creditorului. Oferta reala urmata de consemnatiune tine loc de plata, liberand pe debitor, stingandu-se astfel datoria principala, precum si accesoriile ei.

Oferta reala si consemnatiunea trebuie sa fie supuse de catre debitor validarii instantei de judecata.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact