StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul mediului inconjurator
Trimite articolul prin email Conventia biodiversitatii : Dreptul mediului inconjurator Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conventia biodiversitatiiCONVENTIA BIODIVERSITATII

Ideea unui document international care sa vizeze biodiversitatea dateaza din anul 1997, cand Programul Natiunilor Unite pentru mediu a adoptat un document, document adoptat in cadrul Conferintei de la Rio, car 656b18g e a generat controverse cu privire la conditiile in care tarile industrializate vor putea avea acces la resurse genetice si biologice din padurile tropicale si statele in curs de dezvoltare sau modul in care acestea din urma vor avea acces la o tehnologie curate din punct de vedere ecologic. Astfel, desi unele state au aderat la conventie, SUA nu a semnat-o deoarece prevederile sale ar afecta negative industria bio tehnologiilor si ca bugetul alocat ar fi nerealist.

Printre insuccesele acestui document remarcam in primul rand, neinsistenta asupra suveranitatii statelor, detinatoare de specii amenintate cu disparitia, stabilindu-se ca obiectiv utilizarea durabila a elementelor biodiversitatii si partajarea echitabila a avantajelor ce decurg din exploatarea resurselor genetice.

Obligatiile de principiu ale statelor se refera la coperare, … si supravegherea biodiversitatii, elaborararea strategiilor de conservare atat in cadrul insit-urilor, cat si ex-siturilor. De asemenea, integrarea considerentelor privind biodiversitatea, pregatirea de studii de impact.
Tarile industrializate vor trebui sa furnizeze resurse financiare suplimentare pentru a permite tarilor in curs de dezvoltare sa faca fata acestor exigente. Tarilor in curs de tranzitie spre o economie de piata nu li se cer decat contributii voluntare. Si acest tratat a prezentat contributii ale tarilor  care aveau ca obiectiv stabilirea strategiei, fixarea sumelor de bani in acest sens.

Conventia a intrat in vigoare in anul 1993, Romania a ratificat-o in anul 1994.Politica de confidentialitate
Copyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact