StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Management bun inseamna oameni de CALITATE
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei
Trimite articolul prin email Conceptul de produs : Managementul productiei Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conceptul de produsConceptul de produs


In conceptia clasica produsul a fost definit drept o suma de atribute si caracteristici tangibile fizice si chimice reunite intr-o forma identificabila ; in prezent produsul este definit ca reprezentand un ans 929b19j amblu de elemente ce declanseaza cererea consumatorilor pe piata.


Componentele produsului


Componentele ce definesc un produs pot fi grupate astfel:

a)      componenete corporale vizeaza caracteristicile merceologice ale produsului si ambalajului sau, determinate de substanta materiala a acestora, de aspectul functional (gabarit, greutate).

b)      componente acorporale contin elemente ce nu au un suport material nemijlocit cum sunt: numele produsului, marca de fabricatie, instructiunile de utilizare, protectia legala prin brevet, licenta de fabricatie sau comercializare, pretul, termenul de garantie, serviciile acordate cumparatorului produsului.

c)      comunicatiile privitoare la produs, ce cuprind ansamblul informatiilor transmise de producator cumparatorului potential.

d)     
imaginea produsului, sinteza a reprezentarilor mentale ale potentialului cumparator cu privire la produs; poate avea o imagine clara, favorabila care il poate remarca in masa de produse, deoarece caracteristicile informeaza corect cumparatorul sa-si croiasca o imagine anume despre produs, sau poate sa se prezinte cu o imagine difuza, necesara care poate compromite succesul pe piata al produsului. La formarea imaginii concura toate elementele produsului, dar si modul cum se face lansarea si prezentarea produsului pe piata.Gama de produse


Produsul creat si destinat pietei nu este singular in masa cu produse existente, este integrat intr-o gama de produse fie din punctul de vedere al caracteristicilor merceologice, fie din cel al consumului. In notiunea de gama sunt definite varietatile articolelor in cadrul anumitor grupe de marfuri. Gama poate avea grad mare sau mic de omogenitate.

La nivelul unei intreprinderi producatoare avem: largimea gamei data de numarul de linii de productie; profunzimea gamei data de numarul de produse pe care-l contine o linie, lungimea gamei data de suma gamei; toate liniile ne arata suprafata pe care o acopera gama de produse.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact