StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Persoana juridica - identificarea persoanei juridiceIdentificarea persoanei juridice
Nationalitatea persoanei juridice

Art.167 - Sunt de nationalitate romana toate persoanele juridice al caror sediu, potrivit actului de constituire, este stabilit in Romania 141f56b .
Denumirea persoanei juridice

Art.168 - (1) Persoana juridica va purta denumirea stabilita in conditiile legii prin actul de constituire sau prin statut.


(2) O data cu inregistrarea persoanei juridice, se va trece in registru denumirea ei si celelalte atribute de identificare.
Sediul persoanei juridice

Art.169 - (1) Sediul persoanei juridice se stabileste potrivit actului de constituire sau statutului.


(2) In functie de obiectul de activitate, persoana juridica poate avea mai multe sedii cu caracter secundar pentru sucursalele sau reprezentantele sale teritoriale. Dispozitiile art.62 sunt aplicabile in mod corespunzator.
Schimbarea denumirii si sediuluiArt.170 - Persoana juridica poate sa-si schimbe denumirea sau sediul, in conditiile prevazute de lege.
Dovada denumirii si sediului

Art.171 - (1) In raporturile cu tertii, denumirea si sediul se dovedesc cu mentiunile facute in registrele de publicitate sau de evidenta prevazute de lege pentru persoana juridica respectiva.


(2) In lipsa acestor mentiuni, stabilirea sau schimbarea denumirii si a sediului nu vaputea fi opusa altor persoane.
Alte atribute de identificare

Art.172 - In functie de obiectul de activitate, persoana juridica mai poate avea si alte atribute de identificare, cum sunt capitalul social, codul fiscal, contul bancar.
Mentiuni obligatorii

Art.173 - Toate actele care emana de la persoana juridica trebuie sa cuprinda denumirea si sediul, precum si alte atribute de identificare, in cazurile prevazute de lege, sub sanctiunea platii de daune-interese persoanei prejudiciate.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact