StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Diferite contracte speciale - conventia de arbitraj

Conventia de arbitraj
Notiune Art.1778 - Conventia de arbitraj este contractul prin care partile se angajeaza sa supuna un litigiu existent sau eventual hotararii unuia sau mai multor arbitri, in afara j 323g61d urisdictiei unei instante.
Conditii de fond

Art.1779 - (1) Litigiile privind statutul si capacitatea persoanelor, litigiile de familie si cele avand ca obiect drepturi de care partile nu pot sa dispuna nu pot fi supuse arbitrajului.


(2) Pot face obiectul unui arbitraj litigiile pentru solutionarea carora sunt aplicabile reguli de ordine publica.
Forma conventiei

Art.1780 - Conventia de arbitraj trebuie sa fie incheiata in scris. Conditia se considera satisfacuta atunci cand recurgerea la arbitraj a fost convenita prin schimb de corespondenta ori de acte procedurale, fiind presupusa ca atare de cel putin una din parti si necontestata de catre cealalta.
Nulitatea conventiei

Art.1781 - Clauza prin care se confera uneia dintre parti unprivilegiu cu privire la desemnarea arbitrilor este lovita de nulitate absoluta.
Autonomia clauzei arbitrale

Art.1782 - Conventia de arbitraj prevazuta in continutul unui contract este considerata ca fiind distincta de celelalte clauze ale contractului respectiv.
Nulitatea contractului


care cuprinde clauza arbitralaArt.1783 - Constatarea nulitatii contractului de catre arbitri nu duce la constatarea nulitatii conventiei de arbitraj.
Procedura arbitrala

Art.1784 - Sub rezerva dispozitiilor de la care nu se poate deroga, procedura arbitrala este reglementata de parti, de organisme, legal constituite, ce indeplinesc o asemenea activitate sau, in lipsa, prin Codul de procedura civila.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact