StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » drept civil

Infiintarea persoanei juridice

INFIINTAREA PERSOANEI JURIDICEPROBLEME GENERALE


Reglementarile generale privind infiintarea persoanei juridice se gasesc in cuprinsul art. 28 din Decretul nr. 31/1954.MODURILE D 717d38h E INFIINTARE


Regulile ce guverneaza infiintarea persoanei juridice sunt urmatoarele:

Persoana juridica ia fiinta, dupa caz: a) prin actul de dispozitie al organului competent al puterii sau administratiei de stat; b) prin actul de infiintare al celor care o constituie, recunoscut de organul puterii sau administratiei de stat competent a verifica daca sunt intrunite cerintele legii pentru ca acea persoana juridica sa poata lua fiinta; c) prin actul de infiintare al celor care o constituie, cu prealabila autorizare a organului puterii sau administratiei de stat, competent a aprecia oportunitatea infiintarii ei si d) printr-un alt mod reglementat de lege.In afara acestor reglementari generale privind infiintarea persoanelor juridice exista si alte reglementari speciale cu privire la problematica analizata, continute de alte acte normative.

Domeniul de aplicare al modului de infiintare prin actul de dispozitie al organului de stat competent a fost conceput pentru infiintarea persoanelor juridice de stat.

Domeniul de aplicare al modului de infiintare prin act de infiintare recunoscut a fost conceput pentru organizatiile cooperatiste si unitatile anexe de acestora.

Domeniul de aplicare al modului de infiintare prin act de infiintare autorizat a fost conceput pentru infiintarea persoanelor juridice fara scop patrimonial.

Domeniul de aplicare al modului de infiintare prin alt mod reglementat de lege permite infiintarea altor persoane juridice.

Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact