StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare în relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » DREPT » dreptul mediului inconjurator
Trimite articolul prin email Conventia – cadru privind schimbarile climatice : Dreptul mediului inconjurator Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Conventia – cadru privind schimbarile climaticeCONVENTIA – CADRU PRIVIND SCHIMBARILE CLIMATICE

Adoptat in anul 1992 in cadrul Conferintei de la Rio de Janeiro, documentul are ca obiect stabilizarea concentratiilor de gaze termoactive din atmosfera la un nivel care sa impiedice interfata antrop 919b18j ogena periculoasa pentru clima intr-o perioada suficienta pentru ca ecosistemele sa se poata adapta in mod natural la aceste schimbari, astfel incat sa nu fie amentiata productia de alimente, iar activitatile economice sa se deruleze de o maniera durabila din punct de vedere ecologic.

Proclamand responsabilitatea comuna, dar diferentiataa partilor contractante, textul documentului contravene principiului egalitatii si reciprocitatii intre state. Astfel, tarile dezvoltate, se arata intr-una din anexele documentului, vor trebui sa-si asume toate cheltuielile ocazionate de aplicarea conventiei.

Pe de alta parte, tarile in tranzitie, ca Romania, au o anumita flexibilitate in angajarea angajamentelor.

Din punct de vedere institutional, periodic va avea loc o conferinta a partilor care sa examineze modul de aplicare a conventiei.

Conventia a intrat in vigoare in 1994, ea fiind ratificata de numeroase state producatoare de gaze cu effect de sera. Prima conferinta a avut loc la Berlin in anul 1995, stabilind o serie de obiective.

A doua conferinta s-a desfasurat in anul 1997 la Kyoto in Japonia, ocazie cu care, reprezentantii a peste 160 de state semnatare ale conventiei au reusit sa ajunga la o intelegereprivind etapele diminuarii efectelor gazelor cu effect de sera, rezultand un protocol.
Protocolul de la Kyoto preconizeaza ca, pana in anul 2012, volumul mediu de gaze cu efect de sera sa se reduca cu 5% fata de anul de referinta 1990.

Documentul a prevazut gradem diferentiate de reducere a emisiilor in functie de angajamentele statelor. De ex. Europa de Vest si Romania si-au asumat un procent de 8%; Rusia 2%.

Exigentele acestui document: amintim o eficientizare a industriei din punct de vedere a consumului de energie, punerea in circulatie a unor modele mai eficiente de autovehicule, folosirea de surse nepoluante de energie.

La nivelul tarilor ce vor ratifica tratatul se cere ca:

toate tarile dezvoltate sa-si reduca emisiile de gaze cu effect de sera cu 5,2% pana in anul 2012;

tarilor in curs de dezvoltare li se recomanda o astfel de reducere, nefiind obligatoriu.

Prevederile au caracter de recomandare, ele nefiind obligatorii.Politica de confidentialitate
Copyright © 2010- 2021 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact