StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Crede in EFICIENTA TA
MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul cercetarii si dezvoltarii
Trimite articolul prin email Procese legate de risc : Managementul cercetarii si dezvoltarii Publica referat pe tweeter Trimite articolul prin facebook

Procese legate de riscProcese legate de risc


Oricarui demers  stiintific (proiect de cercetare-dezvoltare, lucrare stiintifica etc.) i se poate asocia un anumit risc. In continuare pentru lucrarile de C-D se va utiliza denumirea generi 232g69c ca de proiect de C-D (sau pe scurt proiect).

Din experinta pratica apar proiecte de C-D care se deruleaza si se finalizeaza cu succes si proiecte care esueaza (care nu se finalizeaza).

Un proiect de C-D poate fi caracterizat prin [27]:

Scop proiectul reprezinta un grup de o activitati cu un set bine precizat de obiective, necesitand coordonare si control a termenelor, a costurilor si a performantelor.

Ciclul de viata proiectele parcurg o etapa lenta de initiere, cresc apoi rapid, ating apogeul, incep declinul si in final se incheie.

Interdependente proiectul interactioneaza cu operatiunile curente ale organizatiei si, adesea, cu alte proiecte.

Unicitate fiecare proiect contine elemente care il fac unic.

Conflict realizarea unui proiect presupune utilizarea unor resurse umane si materiale utilizate deja in cadrul departamentelor functionale ale organizatiei; foarte adesea, proiectul concureaza alte proiecte sau actiuni similare propuse sau derulate de alte organizatii.
Succesul unui proiect de C-D depinde de masura in care organizatia initiatoare reuseste sa evite (sau sa reduca la minim) efectele actiunii unor factori interni si externi.

a. Factori interni:

evaluarea eronata a bazei de resurse disponibile pentru derularea proiectului;

planificarea defectuoasa a activitatilor din cadrul proiectului (ceea ce are un impact negativ asupra posibilitatilor de planificare si de realizare a activitatilor din cadrul proiectului);

problemele legate de aprovizionare;

lipsa de resurse (fonduri sau personal calificat);

ineficienta organizatorica.

b. Factori externi:

factorii naturali (dezastre naturale);

influente economice externe (de exemplu, modificarea nefavorabila a cursului de schimb a monedei utilizate in cadrul proiectului);

reactia persoanelor afectate de proiect;

lipsa de vointa politica in implementarea unor masuri de politica economica sau sociala necesare pentru derularea in bune conditii a proiectului.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2022 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact