StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Casnicia - despre dezmembramintele dreptului de proprietate privata - despre uz si abitatie

Despre uz si abitatie
Definitia uzului Art.599- Uzul este dreptul unei persoane de a folosi lucrul altuia si de a-i culege fructele numai pentru nevoile proprii si ale familiei sale.
Definitia abitatiei

Art.600- Titularul dreptului de abitatie are dreptul de a locui in locuinta altei persoane impreuna cu sotul si copiii sai, chiar daca nu a fost casatorit sau nu avea copii la data la care s-a constituit abitatia.
Constituirea uzului si a abitatiei

Art.601- Uzul si abitatia se constituie in temeiul unui act juridic ori al legii, dispozitiile in materie de carte funciara fiind aplicabile.
Limitele dreptului de uz si abitatie

Art.602 Dreptul de uz ori de abitatie nu poate fi cedat, iar bunul ce face obiectul acestor drepturi nu poate fi inchiriat sau, dupa caz, arendat.
Obligatia uzuarului si a titularului dreptului de abitatie

Art.603 - (1) Daca titularul dreptului de uz sau de abitatie percepe toate fructele produse de bun ori, dupa caz, ocupa intreaga locuinta, estedator sa plateasca toate cheltuielile de cultura si reparatiile de intretinere intocmai ca si uzufructuarul.


(2) Daca titularul dreptului de uz sau de abitatie nu percepe decat o parte din fructe ori nu ocupa decat o parte din locuinta, va suporta cheltuielile de cultura sau de intretinere in proportie cu partea de care se foloseste.
Alte dispozitii aplicabile

Art.604 - Dispozitiile prezentului capitol se completeaza, in mod corespunzator, cu cele privitoare la uzufruct.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact