StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Despre respectul fiintei umane si al drepturilor ei inerenteDespre respectul fiintei umane si al drepturilor ei inerente
Dreptul la viata si alte drepturi

Art.45 - Orice persoana are dreptul la viata, la sanatate, la integritate fizica si psihica, la onoare si reputatie, 434f54e la respectul vietii sale familiale si private.
Atributele de identificare

Art.46 - De asemenea, orice persoana are dreptul la nume, la domiciliu, la resedinta, precum si la o anumita stare civila.
Dreptul de a dispune de sine insusi

Art.47 - Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatile altora, ordinea publica sau bunele moravuri.
Respectul datorat persoanei decedate

Art.48 - Persoanei decedate i se datoreaza respect cu privire la memoria sa, precum si cu privire lacorpul sau.
Respectarea vointei persoanei decedate

Art.49 - (1) Orice persoanapoate determina felul propriilor funeralii si poate dispune cu privire la corpul sau dupa moarte. In cazul celor lipsiti de capacitate de exercitiu sau al celor cu capacitate de exercitiu restransa este necesar si consimtamantul scris al parintilor sau, dupa caz, al tutorelui.


(2) In lipsa dorintei exprese a persoanei decedate, va fi respectata, in ordine, vointa sotului, parintilor, descendentilor, rudelor in linie colaterala pana la gradul al patrulea, inclusiv, legatarilor universali sau cu titlu universal, iar in lipsa acestora, va hotari primaria in a carei raza teritoriala a avut loc decesul.
Prelevarea de tesuturi si organe umane

Art. 50 - Prelevarea de tesuturi si organe umane, in scop medical sau stiintific, de la persoanele decedate se efectueaza numai in conditiile prevazute de lege.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact