StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Ajutorul de care ai nevoie. Cand ai nevoie cel mai multe de el!
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Persoana juridica - infiintarea persoanei juridice

Infiintarea persoanei juridice
Modurile de infiintare

Art.149 - (1) Persoana juridica se infiinteaza:


a) in temeiul actului de infiintare al organului competent, in c 717e47h azul autoritatilor si al institutiilor publice, al unitatilor administrativ-teritoriale, precum si al agentilor economici care se constituie de catre stat sau de catre unitatile administrativ-teritoriale. In toate cazurile, actul de infiintare trebuie sa prevada in mod expres daca autoritatea publica sau institutia publica este persoana juridica;


b) in temeiul actului de infiintare al celor care o constituie, autorizat, in conditiile legii;


c) in orice alt mod prevazut de lege.


(2) Daca prin lege nu se dispune altfel, prin act de infiintare se intelege actul de constituire a persoanei juridice si, dupa caz, statutul acesteia.
Durata persoanei juridice

Art.150 - Persoana juridica se infiinteaza pe durata nedeterminata daca prin lege, actul de constituire sau statut nu se prevede altfel.
Inregistrarea persoanei juridice

Art.151 - (1) Persoanele juridice sunt supuse inregistrarii, daca legile care le sunt aplicabile prevad aceasta inregistrare.


(2) Prin inregistrare se intelege inscrierea, inmatricularea sau, dupa caz, orice altaformalitate de publicitate prevazuta de lege.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact