StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Diferite contracte speciale - sechestrulSechestrul
Notiune Art.1678 - Contractul de sechestru este acela prin care unul sau mai multe lucruri mobile sau imobile, ori un fond de comert, sau un intreg patrimoniu, in privinta carora exista o contestatie sau relatii j 111e48b uridice nesigure sunt incredintate unui al treilea, cu obligatia de a le pazi si a le inapoia celui recunoscut ca titular al dreptului litigios sau nesigur.
Obligatiile, drepturile si puterile sechestruluiArt.1679 - Obligatiile, drepturile si puterile sechestrului sunt determinate de conventia partilor; in lipsa se aplica regulile care urmeaza.
Conservarea si instrainarea obiectului sechestrului

Art.1680 - (1) Cel caruia i s-a incredintat sechestrul este tinut sa pazeasca si sa conserve obiectul sechestrului cu diligenta unui depozitar.


(2) Daca natura obiectului o cere, el este de asemenea tinut sa faca acte de administrare, in acest caz aplicandu-se regulile mandatului.


(3) El va putea, de asemenea, daca lucrul nu poate fi conservat sau daca, pentru alt motiv, o asemenea masura este vadit necesara, sa-l instraineze cu autorizarea instantei judecatoresti.
Descarcarea sechestrului

Art.1681 - (1) Persoana careia i s-a incredintat sechestrul trebuie sainapoieze lucrul celui desemnat de judecator sau, in lipsa, celui aratat prin acordul tuturor partilor care au numit-o.


(2) Pana cand contestatia va lua sfarsit, sau pana cand nesiguranta raporturilor juridice va inceta, cel caruia i s-a incredintat sechestrul nu va putea fi desarcinat, daca partile nu sunt de acord, decat prin incheiere judecatoreasca.
Plata remuneratiei si a cheltuielilor sau despagubirilor cuvenite sechestruluiArt.1682 - Persoana careia i s-a incredintat sechestrul are dreptul la o remuneratie, afara de cazul cand a renuntat la ea, precum si la inapoierea cheltuielilor si oricaror alte speze facute pentru conservarea si administrarea bunului sechestrat.
Sechestrul judiciar

Art.1683 - Sechestrul poate fi dispus de instanta; in acest caz se aplica prevederile Codului de procedura civila si dispozitiile prezentului capitol care nu sunt incompatibile.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact