StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Rudenia - dispozitii generaleDispozitii generale
Notiune Art.324 - (1) Rudenia fireasca este legatura rezultata din descendenta unei persoane dintr-o alta persoana sau din faptul ca mai multe persoane au un a 737e41h scendent comun.


(2) Rudenia civila este legatura rezultata din adoptia incheiata in conditiile prevazute de lege.
Rudenia in linie dreapta sau colaterala

Art.325 - (1) Rudenia este in linie dreapta in cazul descendentei unei persoane dintr-o alta persoana si in linie colaterala atunci cand rezulta din faptul ca mai multe persoane au un a 737e41h scendent comun. Rudenia in linie dreapta poate fi ascendenta sau descendenta.


(2) Gradul de rudenie se stabileste astfel:


a) in linie dreapta, dupa numarul nasterilor: astfel, copiii si parintii sunt rude de gradul intai, nepotii si bunicii sunt rude de gradul al doilea;


b) in linie colaterala, dupa numarul nasterilor, urcand de la una dintre rude pana la ascendentul comun si coborand de la acesta pana la cealalta ruda; astfel, fratii sunt rude de gradul al doilea, unchiul sau matusa si nepotul de gradul al treilea, verii primari de gradul al patrulea.
Afinitatea

Art.326 - (1) Afinitatea estelegatura dintre un sot si rudele celuilalt sot.


(2) Rudele sotului sunt, in aceeasi linie si acelasi grad, afinii celuilalt sot.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact