StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Castiga timp, fa bani - si creste spre succes
management MANAGEMENT

Termenul Management a fost definit de catre Mary Follet prin expresia "arta de a infaptui ceva impreuna cu alti oameni". Diferite informatii care te vor ajuta din domeniul managerial: Managementul Performantei, Functii ale managementului, in cariera, financiar.

StiuCum Home » MANAGEMENT » managementul productiei

Folosirea metodei analizei valorii in proiectareFolosirea metodei analizei valorii in proiectare


Analiza valorii are ca obiect gasirea de solutii care sa reduca costurile de productie si costurile de utilizare pe baza analizei functiunilor unui produs existent sau care se creeaza, analiza valorii actioneaza pentru maximizarea par 333i86d ametrilor functionali si minimizarea costurilor atat la nivelul fazei de conceptie constructiva a produselor, serviciilor sau proceselor, cat si la cel al producerii lor.

Analiza valorii concepe solutii noi, punand total in discutie forma fizica a produsului. Prin efectuarea unei analize complexe a acestor functiuni se urmareste sa se lase la un produs numai ceea ce este strict necesar satisfacerii consumatorului. Aplicarea metodei scoate in evidenta faptul ca pentru un produs costul poate fi in buna masura redus, eliminand operatiile care nu contribuie la realizarea functiuinilor esentiale.

Ca metoda, analiza valorii necesita parcurgerea unor etape:

a)      definirea sau predefinirea unui caiet de sarcini pentru produsul considerat pe baza analizei functiunilor pe care trebuie sa le indeplineasca produsul;

b)      identificarea nevoilor pe care va trebui sa le satisfaca noul produs pe durata folosirii lui;

c)      considerarea functiunilor produsului in sine prin parcurgerea a cinci faze de analiza cum sunt: faza analitica, dubitativa, imaginativa, sintetica si realizatoare.Aplicarea metodei, sub raport organizatoric, presupune constituirea unui grup de lucru, condus de un animator, grupa formata din 6 - 8 persoane avand caracter functional si nu ierarhic. In cadrul grupei trebuie reprezentate toate functiunile intreprinderii printr-o persoana competenta. Decizia finala la propunerile grupei este adoptata de Seful programului. Grupa de lucru pentru gasirea solutiilor posibile se efectueaza pentru produsul considerat o analiza detaliata a functiunilor, a materialelor, a dimensiunilor, a procedeelor si metodelor de fabricatie, a calitatii, abordarea facandu-se in mod egal prin prisma obiectivelor tehnice si economice. In efectuarea analizei se verifica daca costul pe care il implica partea din produs care asigura o anumita functiune nu este exagerata sau neconforma in raport cu utilitatea sa tehnica sau comerciala. Analiza valorii actioneaza in directia maximizarii raportului dintre valoarea de interbuintare si costul de productie, conduce la renuntarea unor supradimensionari de piese sau semifabricate sau la renuntarea anumitor detalii care nu raspund in mod necesar unor cerinte de utilizare ale consumatorilor, dar care incarca, in mod nejustificat, costul produselor. Utilizarea acestei metode asigura armonizarea intereselor generale, colective si personale ce se afirma in cadrul intreprinderii.


Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2023 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact