StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Actele de stare civila

Actele de stare civila
Dovada starii civile Art.63 - Starea civila se dovedeste cu actele intocmite, potrivit legii, in registrele de stare civila, precum si cu certificatele de stare civila eliberate pe baza acestora. 535b11f
Anularea, modificarea, rectificarea sau completarea actelor de stare civila

Art.64- (1) Anularea, modificarea, rectificarea sau completarea actelor de stare civila, precum si orice inscrieri facute pe actele de stare civila, se pot face numai in temeiul unei hotarari judecatoresti irevocabile.


(2) Starea civila a persoaneipoate fi modificata numai in baza unei hotarari de anulare, modificare, rectificare sau completare a unui act de stare civila, daca nu a fost formulata si o actiune de modificare a starii civile.
Actele de stare civila

Art.65 - (1) Actele de stare civila sunt inscrisuri autentice si fac dovada pana la inscrierea in fals pentru ceea ce reprezinta constatarile personale ale ofiterului de stare civila si, pana la proba contrara, pentru celelalte mentiuni.


(2) Hotararea judecatoreasca data cu privire la starea civila a unei persoane esteopozabila oricarei alte persoane cat timp printr-o noua hotarare nu s-a stabilit contrariul.
Alte mijloace de dovada a starii civile

Art.66 - Starea civila se poate dovedi, inaintea instantei judecatoresti, prin orice mijloace de proba, daca:


a) nu au existat registre de stare civila;


b) registrele de stare civila s-au pierdut ori au fost distruse, in tot sau in parte;


c) nu este posibila procurarea din strainatate a certificatului de stare civila sau a extrasului dupa actul de stare civila;


d) intocmirea actului de stare civila a fost omisa sau, dupa caz, refuzata.
Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact