StiuCum - home - informatii financiare, management economic - ghid finanaciar, contabilitatea firmei
Solutii la indemana pentru succesul afacerii tale - Iti merge bine compania?
 
Management strategic - managementul carierei Solutii de marketing Oferte economice, piata economica Piete financiare - teorii financiare Drept si legislatie Contabilitate PFA , de gestiune Glosar de termeni economici, financiari, juridici


Informatia - te scoate din incurcaturi
drept DREPT

Dreptul reprezintă un ansamblu de reguli de comportare Ón relațiile sociale, al căror principal caracter este obligativitatea - la nevoie impusă - pentru toți membrii societății organizate. Aceasta categorie conţine articole şi resurse juridice de interes, referate, legislaţie, răspunsuri juridice, teste de Drept.

StiuCum Home » drept » drept civil » Codul civil

Obligatiile complexe - remiterea de datorieRemiterea de datorie
Notiune. Conditii de forma

Art.1268 - (1) Obligatia se stinge in cazul in care, prin acordul de vointa dintre creditor si debitor, cel dintai r 636h72g enunta cu titlu gratuit la executarea prestatiei promise.


(2) Sub rezerva dispozitiilor legale care fac sa se prezume liberarea debitorului din remiterea voluntara a titlului constatator al creantei, remiterea de datorie prin acte intre vii trebuie facuta in scris, sub sanctiunea nulitatii absolute.


(3) Remiterea de datorie se poate face si printr-un legat de liberatiune.
Fideiusiunea

Art.1269 - (1) Remiterea de datorie facuta debitorului principal libereaza pe fideiusor, ca si pe orice alte persoane tinute pentru el.


(2) Remiterea de datorie consimtita in favoarea fideiusorului nu libereaza pe debitorul principal.


(3) Daca remiterea de datorie esteconvenita cu unul dintre fideiusori, ceilalti raman obligati sa garanteze pentru totalitate, cu includerea partii garantate de acesta, numai daca au consimtit expres la exonerarea lui.


(4) Prestatia pe care a primit-o creditorul de la un fideiusor pentru a-l exonera de obligatia de garantie se imputa asupra datoriei, profitand, in proportia valorii acelei prestatii, atat debitorului principal, cat si celorlalti fideiusori.Politica de confidentialitateCopyright © 2010- 2024 : Stiucum - Toate Drepturile rezervate.
Reproducerea partiala sau integrala a materialelor de pe acest site este interzisa.

Termeni si conditii - Confidentialitatea datelor - Contact